Het mooie weer zit er weer aan te komen en de temperaturen lopen op. Reden genoeg om eens flink aan de slag te gaan in je woning en tuin zodat je op tijd klaar bent om van het mooie weer te genieten. In deze blog geven we je een aantal tips mee voor het inrichten van je tuin. Dit doen we door te vertellen over onze eigen ervaringen en afgeronde klussen. We hebben namelijk een mooie grote tuin waar we vaak in bezig zijn. Zo moet het onkruid worden bijgehouden, de tuinmeubels worden schoongemaakt en hebben we reeds een mooie vijver geplaatst. Wil je jouw tuin ook mooi maken? Ontdek dan een aantal handige tips.

Begin met het opschrijven van je ideeën

Het kan lastig zijn om te bepalen hoe je jouw tuin wil inrichten. Kies je voor een landelijke tuin met veel natuur en groen? Of houd je meer van tegels, een strakke afwerking en zo praktisch mogelijke indeling? Alles is mogelijk en je kunt helemaal zelf bepalen wat je met jouw tuin wil doen. Ik zou je het advies willen geven om alles netjes uit te schrijven en alle mogelijkheden op papier te zetten. Bekijk websites voor inspiratie, vraag in je netwerk naar leuke tips en houd je ogen open voor nieuwe input. Hiermee kun je uiteindelijk een bepaalde stijl kiezen en zo weet je precies wat je voor jouw tuin wil kopen.

Wat hebben wij allemaal aangepakt in onze tuin?

We zijn begonnen met het neerhalen van de oude schuur. In de plaats daarvan hebben we een nieuwe stenen schuur met schuin dak terug laten plaatsen. Daarna zijn we verder gegaan met het planten van een aantal nieuwe struiken en bomen. We houden namelijk van groen in de achtertuin.

Vervolgens hebben we samen met de buren een grote nieuwe schutting geplaatst. Hier hebben we de hulp van een professional bij ingeschakeld. Erna hebben we een mooie nieuwe grasmat aan laten leggen en hebben we ervoor gekozen om een groot terras te bouwen. Om alles vervolgens af te maken hebben we mooie buitenverlichting aangeschaft. Buitenverlichting kopen doe je heel gemakkelijk online, hier kan je namelijk goed prijzen en producten vergelijken. Iets dat we toen ook gelijk hebben laten ingraven is een inlite kabel zodat de buitenverlichting ook stroomtoevoer kreeg. 

Ideaal wanneer je 's avonds langer buiten wil zitten en het al donker wordt. Maar ook vanuit de woonkamer staat het heel erg leuk, die buitenverlichting in de tuin.