Een nieuw huis, of je het nu nieuw bouwt of verhuist naar een ander huis, zul je moeten inrichten. Hiervoor moet je heel veel beslissingen nemen. Van de kleuren op de muren tot wat je op de vloeren wilt hebben. Van de raamdecoratie tot of je nieuwe meubels wilt of dat je toch je oude meubels meeverhuist. En die beslissingen kan een ander niet voor je nemen. Dat zul je zelf moeten doen. Je moet bijvoorbeeld kiezen tussen een parketvloer of toch pvc. Een parketvloer is altijd tijdloos en blijft, met het juiste onderhoud, heel lang mooi. Pvc vloeren blijven lang mooi en je hebt er geen werk aan. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Waarom zou je in deze tijden kiezen voor een parketvloer?

Een parketvloer heeft toch nog een beetje het imago van "ouderwets", "donker" en "voor oude mensen". Maar niets is minder waar. Je kunt parketvloeren kopen in veel varianten. Niet alleen de soorten hout, maar ook de kleuren en zelfs de plankbreedte kun je zelf kiezen. Wist je dat een parketvloer op verschillende manieren gelegd kan worden? Zo kun je gaan voor de planken in de lengte van de kamer, om de lengte te benadrukken of voor planken in de breedte van de kamer, om de breedte te benadrukken. Maar er is meer: je kunt ook gaan voor de klassieke visgraat of de Hongaarse punt. Kijk maar eens op de site naar alle mogelijkheden!

Een vloer vervang je niet zomaar even

Er zullen in je leven maar weinig momenten zijn dat je je vloer gaat vervangen of vernieuwen. Een van die momenten is wanneer je verhuist naar een nieuwe of andere woning. En dus kun je maar beter een vloer kiezen waar je jaren mee toekunt. Iedere paar jaar je hele huis leeghalen om even een nieuw vloertje te leggen is geen optie. Parket is tijdloos en past in ieder interieur.

Ben je team klassiek of team industrieel?

Het lijkt alsof er op dit moment maar twee interieurstromingen bestaan: klassiek of industrieel. Het wordt vaak gezegd dat klassiek meer uitgaat van warme kleuren en industrieel van strakke kleuren en vormen. Toch kun je altijd precies die vloer kiezen die jij mooi vindt. De rest van je interieur past er altijd bij. Kies een kleur die past bij je meubels of kies juist meubels die passen die bij je vloer. Of ga voor een groot contrast. Ook hier: het is maar net wat jij mooi vindt!