Een kamerplant kan heerlijk zijn, het geeft een beetje natuur en leven in je eigen huisje. Zo goed als het leven brengt in mijn woon- en slaapkamer, kan het ook de dood met zich meebrengen als je de plant niet goed verzorgt. Daarom zijn hier wat tips om mee te nemen bij kamerplanten kopen

Zorg voor voldoende licht

Licht is misschien wel een van de belangrijkste factoren, zonder licht is het snel afgelopen met je plantjes en daarmee met jouw ouderschap voor ze. Kies een plant die past bij de lichtomstandigheden in je kamer. Als kamer niet heel veel zonlicht krijgt, is het onverstandig om een plant te kiezen die direct zonlicht nodig heeft. 

Lees je in

Je plant behandelen als een soort patiënt bij de dokter. Je van te voren even kort inlezen over wat de plant nodig heeft om te overleven moet een standaard routine zijn . In een plant die elke 4 minuten een nekmassage nodig heeft, heeft natuurlijk niemand zin. Vaak staan er op het etiket van de plant wat verzorgingsinstructies, staan die er niet, kun je altijd even het wereldwijde web op gaan. Daar zijn zo wat hele workshops en cursussen te vinden om je plant van €12,95 te onderhouden. 

Water

Waterbehoefte. Geef niet alle planten elke dag water, want verschillende soorten hebben verschillende waterbehoeften. Je cactussen en vetplanten geef je bijvoorbeeld minder water dan de palmbomen die je op je privé eiland op de Bahamas heb staan. Er bestaan zelfs verschillende technieken om water te geven voor planten, je kan er dus echt een sport van maken.

Stem je planten af op het type ruimte

Het is ook nogal van belang voor welke ruimte je planten gaat kopen. Kantoorplanten kopen is natuurlijk héél anders dan het kopen van een klein plantje voor in de tuin. Het standaard kantoor heeft een aantal dingen: één of twee familiefoto’s om te laten zien wat voor familiemens je bent, een stressballetje om je daarop af te reageren in plaats van die irritante collega én natuurlijk een kantoorplant. Waarom die kantoorplant er staat weet ook niemand, maar hij staat er wel. Voor een plant op kantoor kies je er altijd één die past in het interieur en makkelijk te onderhouden is. Een bonsai-boompje voor op een strak en modern advocatenkantoor en een palmboom voor in een reisbureau, er is voor iedere plantenliefhebber wat wils en daarom is het zeker aan te raden om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden.