Hout wordt vaak gebruikt in het huis. Hout bestaat voor het voornaamste deel uit houtige planten, vooral bomen en struiken. Hout is een sterke grondstof en wordt daarom voornamelijk gebruikt als constructiemateriaal. Bijvoorbeeld voor de constructie van huizen, kozijnen, dakconstructies en voor afwerkingen. Naast het te gebruik van hout in en om het huis, wordt hout ook in veelvoud gebruikt in de tuin. 

Tuinhout 

Er zijn verschillende soorten tuinhout te vinden. Onder andere Azobé, Douglas, Eiken, Keruing, Meranti en Vuren. Het hout kan worden gebruikt voor elk buiten project. Van het maken van een pergola, vlonder, terras of het plaatsen van een tuinscherm. Hiervoor worden tuinplanken, tuinbalken en tuinpaden gebruikt. De tuinpalen worden meestal gezien als de basis voor veel bouwprojecten in de tuin. De palen kunnen gebruikt worden voor de afscheiding tussen uw tuin en die van de buren of voor het in elkaar zetten van een schutting. Er zijn zowel ronde als vierkante palen van verschillende houtsoorten. De houtsoort die het meest geschikt is voor uw, is afhankelijk van uw klus, duurzaamheid en levensduur eisen. 

Andere soorten hout en kwaliteitseisen

Naast verschillen soorten tuinhout zijn er vele anderen. Hout kopen in verschillende maten kan goed bij Pontmeyer. Ze kopen zoveel mogelijk PEFC- en FSC-gecertificeerd hout in. PEFC is een Programme for the Endorsement of Forest Certification en heeft eigen onafhankelijke en internationale geaccepteerde richtlijnen voor duurzaam bosbeheer en handelsketencertificering. FSC staat voor Forest Stewardship Council en heeft als voornaamste doel het bevorderen van verantwoord bosbeheer om bossen te beschermen tegen vernietiging en onherstelbare schade. Ze proberen hiermee verantwoord bosbeheer wereldwijd te stimuleren. Ze verkopen hier naast tuinhout ook bouwhout, vurenhout, steigerhout, raam en kozijnhout, houten gevelbekleding en timmerhout. Kortom hout kan gebruikt worden voor bijna iedere gelegenheid, voor iedere wens kan hout altijd worden toegepast. Dit kan niet alleen in de winkel worden gekocht, maar ook online worden besteld. Het kan makkelijk, veilig en snel bij Pontmeyer. Om de kwaliteit van het te waarborgen zijn er kwaliteitseisen voor hout (KVH) vastgesteld. Het stelt kwaliteiten aan de voornaamste kenmerken van hout, zoals kwasten, scheuren en vervormingen. De houtsoorten vuren, grenen en lariks worden daarnaast ingedeeld in de kwaliteiten A, B, C en D volgens NEN 5466, dit zijn de kwaliteitseisen voor hout van die houtsoorten. De meest voorkomende kwaliteiten zijn B en C, C is hierbij de standaard bouwkwaliteit. En B alleen wordt gebruikt bij hoge eisen op het gebied van uiterlijk. Voor hout dat wordt gebruikt voor kozijnen en ramen zijn er normen vastgelegd in de keuringsvoorschriften van timmerwerken (KVT). Hieraan moet het hout dan voldoen om gebruikt te mogen worden.