Oei, krassen in het laminaat! Hoe los je dat handig op? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om kleine krassen in laminaatvloeren te repareren. Touch-up stiften zijn een populaire optie, omdat ze het uiterlijk van een echte kleur in een laminaat afwerking imiteren. Ze worden geleverd in een verpakking van drie, en hoe meer lagen u aanbrengt, hoe donkerder de gerepareerde plek zal zijn. Voor diepere krassen kunt u wasvulstokken gebruiken om de kras te bedekken. Deze zijn verkrijgbaar in lange staven, en ze moeten worden gesmolten voordat u ze gebruikt. In deze blog focussen we op hoe u krassen in uw laminaat kan repareren. Wil u meer leren over hoe u deze krassen kan laten verdwijnen? Lees dan deze blog! 

Kleine beschadigingen

Er zijn verschillende opties om krassen laminaat repareren. Voor kleinere krassen kunt u een plamuurpen gebruiken. Een lakpotlood wordt geleverd met een was- of plamuurstift die overeenkomt met de kleur van de kras en opgaat in de omgeving. Met een gewoon mes kunt u de plamuur met ronddraaiende bewegingen op de gekraste plek aanbrengen. Als alternatief kunt u ook een krijtje gebruiken. Om een soortgelijke afwerking te bereiken, kunt u ook een pluisvrije doek gebruiken om het schoon te vegen.

 

Om kleine krasjes op te vullen, kunt u een waspotlood gebruiken. Kies een kleur die bij de laminaatvloer past en breng het potlood op de kras aan. Zodra het droog is, veegt u met een zachte doek het overschot weg. Poets daarna de randen met een schone doek. Zo kunt u eventuele onvolkomenheden verbergen. U kunt ook een waspotlood gebruiken om kleine krasjes op te vullen. Zorg ervoor dat de kleur overeenkomt met de kleur van het hout.

Diepe krassen

Als er diepe krassen ontstaan, kunt u een diepe krassen reparatiekit gebruiken om ze te repareren. U hebt een plamuurkit nodig die bij de kleur van uw laminaatvloer past. Afhankelijk van het type laminaatvloer dat u hebt, kan deze kit naadvuller, plamuur, vernis en aceton bevatten. U kunt het zelfs zelf gebruiken als de kras te diep is om gemakkelijk door een professional te worden gerepareerd.

 

Om diepere krassen op te vullen, kunt u een plamuurset kopen met al het gereedschap dat 

u nodig hebt om de krassen te repareren. U kunt deze kopen in bouwmarkten of bij de fabrikant van de laminaatvloer. Als u een reparatieset hebt gekocht, kunt u die binnen een paar minuten gebruiken. Daarna kunt u de plamuur aanbrengen met een droge doek of een borstel. Als u klaar bent, laat u de plamuur uitharden. 

Reparatieset

Een andere gebruikelijke optie voor het repareren van diepe krassen in laminaatvloeren is het gebruik van een kras reparatieset. U moet een kit kopen die bij de kleur van uw laminaatvloer past. De kit kan plamuur, naadvuller, lak en lak bevatten, die op de kras kan worden aangebracht. U moet ook aceton gebruiken om de plek schoon te maken. Als u bang bent dat een kras permanent zal zijn, kunt u een kras reparatie set kopen. Dit is meestal de meest veilige optie omdat dit vaak van de uitgever van het laminaat komt