PVC vloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als alternatief voor traditionele houten of stenen vloeren. PVC vloeren zijn duurzaam, makkelijk te onderhouden en komen in verschillende stijlen en kleuren. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten pvc vloeren en de voordelen en nadelen van elk type.

Klik PVC vloeren: makkelijk te installeren

Klik PVC vloeren zijn een van de meest populaire PVC vloeren, vanwege hun eenvoudige installatieproces. Klik PVC vloeren hebben een vergrendelingssysteem, waardoor de panelen gemakkelijk aan elkaar klikken. Dit maakt het mogelijk om de vloer snel en zonder al te veel moeite te installeren. Zorg ervoor dat de klik PVC vloer bij je interieur past. Je kunt behang kopen wat past bij de kleur van jouw vloer bijvoorbeeld. Denk aan een behangsoort met patroon, of juist een rustige kleur behang met pasteltinten.

Lijm PVC vloeren en losleg

Lijm PVC vloeren zijn vloeren die volledig verlijmd worden op de ondervloer. Dit type vloer is uiterst geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld kantoren en winkels. Lijm PVC vloeren zijn sterker dan klik PVC vloeren en kunnen zwaardere belastingen dragen. Dit type vloer is daarom perfect voor ruimtes waar veel gelopen wordt of waar zware voorwerpen op de vloer worden geplaatst. Ook heb je nog losleg PVC vloeren, ook wel bekend als zelfklevende PVC vloeren, dit zijn vloeren die niet vastgelijmd of geklikt worden, maar simpelweg op de ondervloer worden gelegd. De vloer blijft op zijn plek liggen door de plaklaag die op de onderkant van de panelen zit. Losleg PVC vloeren zijn gemakkelijk te vervangen en beschadigen de ondervloer niet. Dit type vloer is daarom perfect voor huurwoningen.

Visgraat PVC vloeren en design

Visgraat PVC vloeren zijn de perfecte mix van trendy en klassiek. Dit type vloer is geïnspireerd op de traditionele visgraat parketvloer, maar heeft de voordelen van een PVC vloer. Visgraat PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, waardoor je eenvoudig een unieke en moderne uitstraling kunt creëren in je interieur. Wil je een speciale en unieke PVC vloer? Design PVC vloeren zijn de meest creatieve PVC vloeren. Deze vloeren hebben een digitaal geprinte laag waardoor je vrijwel elk patroon, elke kleur of afbeelding op de vloer kunt laten printen. Zo kun je bijvoorbeeld een vloer laten bedrukken met een uniek patroon dat past bij de stijl van je interieur. Design PVC vloeren zijn perfect voor mensen die graag een unieke en persoonlijke touch willen geven aan hun interieur. Overweeg de verschillende mogelijkheden en laat de vloer leggen door een specialist. Zo weet je zeker dat het zorgvuldig gebeurt en heb je vaak ook garantie.