In een huis heb je veel verschillende aspecten die niet kunnen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een goede vloer, een keuken en een fijn bed om in te slapen. Maar iets wat ook echt niet kan en mag ontbreken is raambekleding. Tenzij je er heel erg van houdt om door het daglicht wakker gemaakt te worden dan is dat natuurlijk niet nodig. Maar de meeste van ons houden wel van een beetje privacy en van wat donkerte tijdens de nacht. Maar voor wat voor soort raambekleding kies jij?

De populairste soorten

Voor het kopen van raambekleding zijn er heel wat soorten waar je uit kan kiezen. In onderstaande blog bespreken we de populairste met je. Als eerst natuurlijke de bekende jaloezieën. Dit zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen, zover je dat zelf wenst. Bepaal zelf hoeveel zonlicht je in huis wilt en hoeveel inkijk je wilt beperken. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals hout, aluminium en kunststof. Houten jaloezieën zorgen voor warmte en worden veel gebruikt in moderne en landelijke interieurs. Aluminium jaloezieën worden veel gebruikt in strakke en industriële interieurs. Naast de keuze in materiaal zijn de jaloezieën in verschillende uitvoeringen en kleuren leverbaar. Rolgordijnen zijn ook erg populair onder veel huishoudens! Dit type raambekleding is voordelig en het past ook nog eens in vrijwel iedere woonstijl. Bovendien is het geschikt voor vrijwel alle ruimtes. Het bedienen van deze raambekleding is erg eenvoudig, want de lichtinval bepaal je door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. In het woongedeelte kun je met een transparante of lichtdoorlaatbare stof de mate van lichtinval bepalen. Een verduisterende stof is meer geschikt voor in je slaapkamer en voor ruimtes waar je volledige privacy wenst.

Raamdecoratie

Naast de 2 populairste soorten raambekleding heb je ook nog ander soort raamdecoratie. Bijvoorbeeld duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen, oftewel roljaloezieën zijn enorm trendy en zijn de ideale combinatie tussen sfeer en functionaliteit. Dit type raambekleding zorgt voor veel sfeer en bovendien kun je eenvoudig bepalen wat het lichtinval en de inkijk is. De stof heeft twee banen, één baan is transparant en de ander is dicht. Deze stoflagen kun je langs elkaar heen bewegen om zo de lichtinval en inkijk te bepalen. En dan hebben we natuurlijk nog de plissé gordijnen. Als je hiervoor kiest maak je optimaal gebruik van je daglicht en je privacy. Met een top down & Bottom up systeem kun je niet alleen de onderkant maar ook de bovenkant laten zakken. Op deze manier kun je het licht filteren naar eigen wens. Dit type raambekleding is leverbaar met één of twee stoflagen.