Het winterseizoen is bijna hier. Op de 22e van december luiden we officieel het koudste seizoen voor ons in maar ook nu voelt het af en toe al alsof we daar zijn. Het vriest soms al s’ nachts en delen van het land hebben de eerste sneeuw al gezien. De winter is een plezierig en ook gezellig seizoen maar niemand heeft er zin in om kou te lijden. Dus, hoe blijf je deze winter warm? Ik geef je tips! Lees je mee?

Een behaaglijk huis

De basis moet goed zitten en dat begint natuurlijk in het huis. Voor de echte kou van start gaat, doe je er goed aan om je stulpje eens te checken op mogelijke zwakke plekken. Zo kan het bij oudere huizen zo zijn dat de boel nog niet goed geïsoleerd is. Niet alleen kan een goed geïsoleerd huis je veel geld schelen omdat je niet tegen de kou op hoeft te stoken. Het is ook gewoon lekker om niet langs gure plekken te lopen die je toch, ondanks de hoge energierekening, kippenvel brengen.

Droogte en water

De winter en de zomer zijn de seizoenen waarin we het uiterste van het weer zien. Hevige hitte of kou. Maar we zoeken die extremen ook graag zelf op, bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Misschien heb jij thuis wel een sauna en dompelbad. Heerlijk om in te ontspannen maar je thuis-spa is nog niet helemaal af. Je hebt immers ook een hot tub nodig! Lekker nabubbelen na een lange dag met een hapje en een drankje. Hartstikke luxe en toch kan het in je eigen achtertuin. Met een overkapping is het perfect en kan je een hot tub houtgestookt kopen.

Gekleed op het weer

Een stukje van die eerdergenoemde basis heeft ook te maken met je kleding. Je sleept jezelf immers overal naartoe en daardoor kom je in de winter ook veel buiten en voel je de kou altijd. Maar met een warme winterjas verhelp je dat al een hele hoop. Door warm te blijven in de winter, scheelt het je lichaam een hoop energie die het anders zou steken in je temperatuur op peil houden. Daarnaast verlies je de meeste warmte via de uiteindes van je lichaam, dus je voeten, hoofd en handen. Deze mogen ook lekker ingepakt worden met goede schoenen en sokken, een warme muts en goede handschoenen!

Zo kan jij er weer tegenaan in de winter. Zowel binnen en buitenshuis en ook in je vrije tijd! Het winterseizoen kan beginnen, en wij gaan ervan genieten!