Als jij de trotse eigenaar bent van een leuk huisje, waar dan ook, dan heb je waarschijnlijk al wat levenservaring. Jij hebt aan levende lijve mogen ondervinden dat lang niet alles volgens plan gaat en dat ongelukken in een klein hoekje zitten. Prima, maar daar kun je dus op anticiperen. Tot op zekere hoogte natuurlijk, aangezien de dingen die je écht niet kunt voorzien, ook geen voorbereiding mogelijk maken. Toch zijn er een aantal dingen die je nooit verwacht, maar wel vaak gebeuren in huishoudens. Over die dingen gaan we je vandaag vertellen. Als je er klaar voor bent, nemen we je graag mee in de wereld van goed beslagen ten ijs komen met je voorbereiding op onverwachte gebeurtenissen.

Lekkage

De lekkage, dat is even naar. Toch? Ja, tuurlijk is een lekkage vervelend. Al is het geen wereldramp, mits je goed voorbereid bent. Dat is een beetje een terugkerend thema en echt de tendens in deze blog, dat heb je nu wel gemerkt hopelijk. Toch is het van belang dat dit echt doordringt bij je. Als je je goed wil voorbereiden op een lekkage, dan zorg je dat je beschikt over deugdelijk materiaal om deze lekkage te verhelpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan epdm dakbedekking. Dit is een goede manier om je lekkage mee te verhelpen op een zeer makkelijke manier. Ook heb je dan epdm lijm nodig om dit te bevestigen. Als je niet weet hoe je een dak repareert, laat het dan over aan professionals. 

Verstopping

Een verstopping is een probleem van een kleiner kaliber, maar desalniettemin is het erg vervelend. Zorg er in ieder geval voor dat je een ontstopper in je huis hebt, maar ook iets van ontstoppingsmiddel. Let er wel op dat je ontstoppingsmiddel hoogstwaarschijnlijk heel chemisch, slecht spul is. Zoek bij voorkeur naar een middel dat beter is voor mens en milieu. Ook is het handig om speciale zakken in huis te halen waarmee je hetgeen dat verstopt is kunt weggooien. 

Inbraak

Inbraak komt steeds vaker voor en daar moet iets tegen worden gedaan. Kies daarom voor veilige sloten op zowel je ramen als deuren, en kijk bij voorkeur ook naar dingen als camera’s, een alarmsysteem en dingen als dubbelzijdig glas. Je mogelijkheden wat betreft inbraakpreventie zijn eindeloos, dus grijp die kan ook aan als je kunt. Kijk eens naar wat er geschikt voor je is en wat je wil!